Išskirtinė galimybė – VTDK tautinių šokių ansamblis „Sietuva“ atveria nuotolinių užsiėmimų „duris“

Nacionalinis karantinas pastūmėjo technologinę pažangą: darbas, studijos, mokslai vyksta nuotoliniu būdu. Ne išimtis ir kultūrinė veikla – arba ji nutraukiama, arba keliama į virtualų pasaulį. Pastarąjį iššūkį pasirinko Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos (VTDK) tautinių šokių ansamblis „Sietuva“, jau pirmadienį startuosiantis su užsiėmimais nuotoliniu būdu, į kuriuos kviečia visus, nenorinčius prarasti šokių įgūdžių.

Balandžio 6 diena į 64-erius metus veikiančio šokių kolektyvo „Sietuva“ istoriją įsirašys kaip naujovių metas – bus organizuojama pirmoji pamoka nuotoliniu būdu. Neįprasta ir tai, kad prie jos ansamblis kviečia prisijungti visus pažengusius liaudiško šokio atlikėjus.

„Kadangi VTDK šokių ansamblis „Sietuva“ yra liaudiškų šokių ansamblis, užsiėmimai „Zoom“ platformoje bus vykdomi pastarųjų pagrindu. Prie pamokų galės prisijungti visi norintys, bet jie bus skirti pažengusiems, kitaip tariant, mokantiems daugiau nei tik pagrindus“, – pasakoja šokio kolektyvo meno vadovas Edmundas Žička.

Kiekvienas užsiėmimas, pasak pašnekovo, bus sudarytas iš trijų dalių. Pirma vyks apšilimas, kurio metu prisijungusieji prie nuotolinės pamokos darys įvairius pratimus. Vėliau bus mokomasi naujų derinių, o pabaigoje bus vedami tam tikri jėgos pratimai, rankų lavinimo judesiai.

„Kalbant apie tokių užsiėmimų naudą visuomenei, visų pirmiausia reikėtų paminėti patirties dalijimosi aspektą. Visada yra įdomu, ką daro kiti: kokie vedami apšilimo pratimai, kokia užsiėmimų eiga, kokie tam tikrų žingsnių atlikimo patarimai. Juk kai esi vieno kolektyvo narys, paprastai negali nueiti šokti kitur, o mes šią galimybę nuotoliniais užsiėmimais suteiksime. Taip pat šie užsiėmimai skirti ir tam, kad šokėjai karantino metu palaikytų fizinį pasirengimą ir neprarastų techninės formos: ją nešokantys šokėjai gali prarasti taip lengvai, kaip ir nesportuojantys sportininkai“, – įsitikinęs E. Žička.

Nuotoliniai liaudiškų šokių ansamblio „Sietuva“ užsiėmimai vyks „Zoom“ platformoje balandžio 6, 9 ir 16 dienomis nuo 19 valandos. Žadantiems prisijungti kolektyvo meno vadovas pataria dėvėti patogią avalynę ir aprangą.

Prisijungti prie repeticijų galima bus paspaudus šią nuorodą: https://us04web.zoom.us/j/7273266277?pwd=eTNRaWdsOUNaQmsvdnJpN0RySFlEZz09

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *