Sezonas eina į pabaiga, liko tik baigiamasis akordas – 2018 m. Lietuvos šimtmečio Dainų šventės Šokių dienos koncertas „Saulės rato ritimai“. Mes džiaugiamės, kad Dainų šventėje dalyvaus net dvi Sietuvos ansamblio šokėjų grupės, kaip ir XVIII-oje Baltijos šalių studentų dainų ir šokių šventėje „Gaudeamus“, kuri vyko birželio 22-24 dienomis Tartu mieste. Malonu, kad sietuviečių tiek daug. O po Liepos 5 d. kolektyvas eis atostogauti, nes šis sezonas išties buvo sunkus.

Labai daug pastangų pareikalavo mūsų premjeros – Šokio spektaklio „B+K: legenda apie Birutę ir Kęstutį” -pastatyminiai ir paruošiamieji darbai. Juk reikėjo viską sukurti ir pagaminti: muziką, choreografiją, rūbus, scenografiją, suorganizuoti koncertų sales, kvietimus, autobusus ir pan. Tad ačiū visiems padėjusiems organizuoti šį grandiozinį projektą. O turint omenyje, kad viskas buvo sukurta tik meno vadovo pastangų dėka be jokių finansinių lėšų iš projektų (ir ne dėl to kad nieks neprašė, o dėl to, kad nieks nadavė), tai apima dar didesnis pasididžiavimas nuveiktu darbu.

Beje, visi kas matė ir girdėjo mūsų premjerą, sutinka, kad spektaklio muzika – nuostabi! Tad didžiulis AČIŪ Donatui Zakarui, kuris sutiko dalyvauti šioje avantiūroje ir sukūrė tokią nuostabią muziką. Tačiau mes nežinome ar vilniečiai galės dar kartą ją išgirsti. Šiam momentui planų rodyti spektaklį Vilniuje neturime. Tačiau tai nereiškia, kad spektaklis bus užmirštas – ne, vien dėl įdėto triūso mes negali taip greitai pamiršti mūsų „Birutės ir Kęstučio“ – tad sekite mus facebuko profilyje ir mes būtinai pranešime kur ir kada.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *